Yoghurt, Bulgaarse

Recepten > Bulgaarse Yoghurt.

De Bulgaarse yoghurt, ‘kiselo mliako’ genaamd, is over de hele wereld bekend. Dit komt door de speciale bacterie Lactobacillus Bulgaricus, die ervoor zorgt dat de Bulgaarse yoghurt een unieke smaak en geur heeft. Hierdoor smaakt de yoghurt extra goed. De yoghurt is dikker en voller dan andere soorten die wij doorgaans kennen omdat de melk waaruit de yoghurt gemaakt is, eerst wordt ingedikt.

De yoghurt is afkomstig van melk die verwarmd werd tussen 40 en 45 graden. Er zijn verschillende soorten yoghurt, afhankelijk van de soort melk die tijdens het proces gebruikt wordt. De yoghurt kan zowel gemaakt zijn van melk van een koe, schaap, buffel of een mix. De yoghurt van buffelmelk bevat het meeste vet en de yoghurt van koemelk het minst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *