Imam bayaldy

Recepten > Imam bayaldy

Ingrediënten

  • 4-5 aubergines van gelijke grootte
  • 5-6 tomaten
  • 5 uien
  • 2 wortelen
  • 1 selderijknol
  • 4-5 teentjes knoflook
  • 1/2 citroen
  • 1 laurierblad
  • 3 eetlepels broodkruim
  • peterselie
  • peper
  • 1 dl zonnebloemolie
  • zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de over voor op 150 graden.
  2. Haal de steeltjes van de aubergines af en hol ze voorzichtig uit.
  3. Smoor ze in de olie en wat water gaar en vul ze met een mengsel dat als volgt is bereid.
  4. Bak de fijngehakte uien in wat olie bruin.
  5. Voeg de geraspte wortelen en selderijknol toe en, als die zacht zijn, ook de kleingesneden tomaten, de fijngehakte knoflook en peterselie, het laurierblad, peper en zout.
  6. Vul de aubergines met dit mengsel, dek ze af met een plakje tomaat, strooi er het broodkruim over en bak ze in de oven gaar.
  7. Serveer ze koud, gegarneerd met schijfjes citroen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *