Creme caramel

Recepten > Crème karamel

Ingrediënten

  • 1 liter melk
  • 8 eieren
  • 10 lepels suiker
  • 2 pakjes vanille
  • 1 snuifje kaneel
  • Eventueel een eetlepel van versnipperde citroen

Bereiding

  1. Vermeng de eieren en de melk. Voeg meer dan de helft van de suiker toe ondertussen goed roeren en voeg de vanille, kaneel en citroen toe.
  2. Probeer het mengsel en indien u hem niet zoet genoeg vindt, voeg meer suiker toe.
  3. Smelt de overige suiker in een pan en roer zodat het niet verbrandt.
  4. Giet de suiker in de 8-12 kleine potjes (beker-afmeting) en draai elk om de bodem te bedekken. Giet het ei en melkmengsel in de potjes.
  5. Plaats de potjes in een pan waarvan de bodem met met 2-3 bekers water is bedenkt en bak in een oven die is voorverwarmd op 100-150° C.
  6. Ongeveer dertig minuten later controleren of de crème gestold is en of u een beetje langer moet bakken tot een goudgele korst gevormd is.
  7. Laat de crème afkoelen, maak de zijkanten met een lepel los en keer de potjes op een plaat om.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *